Plan your bike trip

Egmond – Den Helder

Afstand 54 KM Het gedeelte direct ten noorden van Egmond ligt in de Wimmenumer Duinen, naar de vroegere eigenaar ook wel ‘Duintjes van Six’ genoemd. Omdat hier nog geen fietspad is, volg je op deze hoogte de gewone verkeersweg, de oude op strandwallen gelegen weg langs de duinrand. Landinwaarts ligt het fraaie buurtschapje Het Woud.

Ter hoogte van Schoorl fiets je globaal langs de rand van de naaldbossen die hier aan het einde van de 19e eeuw werden aangeplant om het stuivende zand te bedwingen. Hier lagen ooit ‘de ellendigste van alle die duinen’, bestaande uit kalkarm zand waarin zelfs de stevigste duinplanten slecht gedijen. Door uitstuiving ontstond een grote laagte met een fors duinmeer. De daar broedende meeuwenkolonie laat zich vanuit de observatiehut nabij de route goed bespieden.

Ook fiets je door een van de nieuwste natuurgebieden van het land, de Hondsbossche Duinen. Tussen Camperduin en Petten bevind je je in een stukje gloednieuwe natuur. Met het verstrijken van de kilometers wordt het steeds rustiger. Je overnacht in de stad van de Lange Jaap, en de thuisbasis van de Koninklijke Marine.

Horeca & logies

Sights

Facts

Order the cycle guide

This compact cycling guide takes you by the hand and describes a 610 km long route from the border at Cadzand-Bad until Bad Nieuweschans.

More information

GPX Track

With the smart GPX tracks you’ll never get lost again. Download the complete route here and get going using this handy navigation tool.

At which address do you want to receive the tracks?
The GPX Tracks are en route to your mailbox! (Send again)