Plan your bike trip

Noordwijk – Egmond

Afstand 61 KM Tussen Langevelder Slag en Zandvoort volgt de route het fietspad tussen de zeereep en de Amsterdamse Waterleidingduinen, waar Rijnwater tot drinkwater wordt gefilterd. Het bestaat al sinds 1840 en is daarmee het oudste duindrinkwaterbedrijf van Nederland.

Bij het verlaten van Zandvoort kom je langs de 400 jaar oude uitspanning Kraantje Lek. Hier lesten de Zandvoortse vissers hun dorst, met hun vangst op weg naar Haarlem. Het pad van hier naar Zandvoort heet daarom nu het Visserspad. De route voert verder over de Driehuizerkerkweg, onderdeel van de ‘via regia’ of koningsweg die hier sinds de Karolingische tijd parallel aan de kust loopt.

Van het Noordzeekanaal tot Camperduin loopt de route goeddeels door de duinen, eerst door het Noordhollands Duinreservaat, waarvoor je nabij de ingang een toegangskaart moet kopen, vervolgens door de Boswachterij Schoorl. De dag eindigt in Egmond aan den Hoef, ontstaan in de 12e eeuw rond Slot op de Hoef van de heren van Egmond. Van het na brandstichting in 1574 vervallen slot zijn de slotkapel, de fundamenten en de grachten bewaard gebleven. Deze overblijfselen vormen samen met de hervormde kerk en het omliggende gebied een beschermd dorpsgezicht.

Horeca & logies

Sights

Facts

Order the cycle guide

This compact cycling guide takes you by the hand and describes a 610 km long route from the border at Cadzand-Bad until Bad Nieuweschans.

More information

GPX Track

With the smart GPX tracks you’ll never get lost again. Download the complete route here and get going using this handy navigation tool.

At which address do you want to receive the tracks?
The GPX Tracks are en route to your mailbox! (Send again)