Nederlands

Plan je fietstocht

Delfzijl - Bad Nieuweschans

Afstand: 39,5 km
Voorbij Delfzijl kom je langs de begraafplaats van Oterdum, een dorp dat is platgegooid en waarvoor niets in de plaats is gekomen. Bij het verlaten van Termunten fiets je de Punt van Reide op, een klein schiereiland dat het begin van de Dollard markeert. Als je de Dollard achter je laat, komt het einde in zicht. Had je hier een paar eeuwen geleden gefietst, dan was het op een waterfiets geweest (...). Bad Nieuweschans is ten tijde van de Tachtigjarige Oorlog ontstaan als vesting áán de Dollard. Langeakkerschans heette het plaatsje toen. Je hebt de Nederlandse kust gezien van het ene einde bij België tot het andere hier bij Duitsland, met dammen en dijken, duinen en havens, wadden en terpen. Met die rijke ervaring, een gezonde teint en stevige kuiten kun je tevreden huiswaarts.

Of... je fietst gewoon verder. De North Sea Cycle Route (Eurovelo 12) waarvan de LF Kust deel uitmaakt, loopt helemaal rond de Noordzee. Trap je 6000 km door, dan kom je via Duitsland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Schotland, Engeland, Frankrijk en België weer bij de grens met Nederland en het beginpunt van de LF Kustroute.

Snelle feitjes

  • Punt van Reide
  • Langeakkerschans
  • Fotolocatie: Termunten

Fietsgids bestellen

Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route vanaf de grens bij Cadzand-Bad tot aan Bad Nieuweschans.

Meer informatie

Blijf op de hoogte

Blijf met de nieuwsbrief op de hoogte van de allerleukste plekjes en locaties om naar toe te fietsen

captcha code:

GPX Track

Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.

Op welk mailadres wil jij de tracks ontvangen?
De GPX Tracks zijn onderweg naar je mailbox! (Stuur opnieuw)