Nederlands

Plan je fietstocht

Holwerd - Ulrum

Afstand: 55,5 km

Wil je Ameland bezoeken, ga dan bij Holwerd noordwaarts richting de veerdam. Daar vertrekt de boot. Ook als je de oversteek niet wilt maken, is het de moeite waard om toch even naar deze veerdam te fietsen. Deze steekt een stuk de Waddenzee in, waardoor je een prachtig uitzicht hebt over de zee en de kweldergebieden. Er zijn veel vogels rond hele de Waddenkust, maar in Nationaal Park Lauwersmeer kunnen vogelaars helemaal los: sinds een aantal jaar broedt hier de zeearend (zeer zeldzaam in Nederland!) en ook zie je hier lepelaars, steltkluten en grauwe franjepoten tussen de wilde orchideeën door marcheren. In het voor- en najaar kun je op één dag wel 30.000 brandganzen zien overvliegen. Vanuit Lauwersoog vertrekt de boot naar het laatste bewoonde Waddeneiland langs onze route: Schiermonnikoog. Op dit autovrije eiland kun je ongestoord genieten van de andere kant van de Waddenzee. Aanrader! Ten noordoosten van het Lauwersmeer vind je het kweldergebied Hoek van de Bant, met een mooi uitzicht vanaf de Waddentribune. Rust en weidsheid zijn de kenmerken.

Snelle feitjes

  • Kweldergebieden
  • Zeearend
  • Fotolocatie: Wierum

Fietsgids bestellen

Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route vanaf de grens bij Cadzand-Bad tot aan Bad Nieuweschans.

Meer informatie

Blijf op de hoogte

Blijf met de nieuwsbrief op de hoogte van de allerleukste plekjes en locaties om naar toe te fietsen

captcha code:

GPX Track

Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.

Op welk mailadres wil jij de tracks ontvangen?
De GPX Tracks zijn onderweg naar je mailbox! (Stuur opnieuw)