Nederlands

Plan je fietstocht

Noordwijk - Egmond

Afstand: 61,5 km
Bloemenliefhebbers kunnen in het voorjaar via een kleine omweg de internationaal vermaarde bloemenvelden bewonderen. Ingeklemd tussen kust en Randstedelijk gebied, fiets je door het gevarieerde landschap van de Amsterdamse Waterleidingduinen. Vervolgens kom je tussen Zandvoort en IJmuiden langs de binnenduinrand van Nationaal Park Zuid-Kennemerland, oude duinen, strandwallen, dichte bossen en een sliert aan majestueuze landgoederen wachten op je. Aangekomen bij de veerpont die je over het Noordzeekanaal brengt, is het gedaan met het romantische landschap. Hier heerst de industrie. Weg van de rokende hoogovens, richting rustiger oorden wacht het Noordhollands Duinreservaat. Je vindt er een afwisselend landschap van eikenbossen, natte en droge duinvalleien en duintoppen. Let op! In het Noordhollands Duinreservaat heeft iedereen ouder dan 18 jaar een duinkaart nodig. Meer informatie vind je hier.

Snelle feitjes

  • Waterleidingduinen
  • Duinkaart nodig in het Noordhollands Duinreservaat
  • Fotolocatie: Noordwijk

Fietsgids bestellen

Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route vanaf de grens bij Cadzand-Bad tot aan Bad Nieuweschans.

Meer informatie

Blijf op de hoogte

Blijf met de nieuwsbrief op de hoogte van de allerleukste plekjes en locaties om naar toe te fietsen

captcha code:

GPX Track

Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.

Op welk mailadres wil jij de tracks ontvangen?
De GPX Tracks zijn onderweg naar je mailbox! (Stuur opnieuw)