Nederlands

Plan je fietstocht

Ulrum - Delfzijl

Afstand: 66,2 km

Veel akkerbouw, met hier en daar een kerk op een wierde (Groningse terp). Om je heen: scholeksters, kanoeten en tureluurs. Fietsend langs de Waddenzee heb je behoorlijk wat kans om zeehonden te spotten. Rond 1980 was de grijze zeehond zelden te zien in het Nederlandse deel van de Waddenzee. Gelukkig gaat het tegenwoordig een heel stuk beter. Je hebt de meeste kans om zeehonden te zien in de zoogperiode en de verharingsperiode. Bij de grijze zeehond is dat respectievelijk in december en maart/april, bij de gewone zeehond in juni en augustus. Het gebied waar je sinds het Lauwersmeer doorheen fietst, behoort sinds 1 januari 2019 tot de gemeente Het Hogeland. Het is in oppervlakte een van de grootste gemeentes in Nederland en loopt helemaal tot voorbij de Eemshaven in het oosten en tot de stad Groningen in het zuiden.

Snelle feitjes

  • Wieden
  • Zeehonden
  • Fotolocatie: Delfzijl

Fietsgids bestellen

Deze compacte fietsgids neemt je als het ware mee aan de hand en beschrijft de route vanaf de grens bij Cadzand-Bad tot aan Bad Nieuweschans.

Meer informatie

Blijf op de hoogte

Blijf met de nieuwsbrief op de hoogte van de allerleukste plekjes en locaties om naar toe te fietsen

captcha code:

GPX Track

Met de slimme GPX tracks raak je nooit de weg kwijt. Download hier de volledige route en ga op weg met deze handige navigatie.

Op welk mailadres wil jij de tracks ontvangen?
De GPX Tracks zijn onderweg naar je mailbox! (Stuur opnieuw)